Årets gang

Vi laver mange forskellige aktiviteter i løbet af året. Herunder kan du se eksempler fra tidligere år, som giver et godt indblik i årets gang i børnehaven. Bemærk at aktiviteter og datoer ikke er aktuelle.

Maj og juni

Foråret og forsommeren udnyttes til masser af udeaktiviteter. Vi har planteuger, hvor vi sår, vander og følger planterne og knytter en masse pædagogiske aktiviteter til det. Derudover er fuglene på legepladsen også i fuld gang med redebygning og vi vil lære om hvilke fugle der bor i nærheden, hvordan de bor, hvad de spiser, hvad de siger, tegne dem og meget mere.

April

Masser af udeliv og udeleg i den friske forårsluft med ture ud af huset.

Vi laver påskeaktiviteter, påskepynt, sår karse osv.

Afslutningsaktiviteter og fest med de store børn som stopper for at starte i SFO og efter sommerferien i skole.

Marts

Den 16. marts tager vi med bus til Ishøj Teater og ser “Livs forunderlige verden”

Den 21. marts holder vi bamse- og pyjamasfest.

Februar

Masser af udetid i sneen, hvor vi kælker på børnehavens bakke.

Vi laver selvfølgelig en masse festlig fastelavnspynt. Den 27. februar holder vi fastelavnsfest med udklædning, tøndeslagning og fastelavnsboller.

Januar

Januar står i kunstens tegn. Vi er kreative og laver alverdens glad kunst. Vi udstiller det hele til en fernisering den 31. januar fra kl. 15.

December

Julehygge, julehygge, julehygge. Vi laver julepynt, juledekorationer, havregrynskugler, spiser risengrød og synger julesange. Husk en lille pakke til maks. 20 kr. til vores pakkekalender og materialer til juledekoration – se mere på opslagstavlen.

Den 1. december tager børnehaven til børne-julegudstjeneste i Dåstrup Kirke.

Den 6. december skal børnehaven på besøg på Viby Friskole og se deres juleteater. Samme dag holder vi julefest i børnehaven for forældre og søskende om eftermiddagen.

Den 20. december holder vi julefrokost – alle medbringer lidt til det fælles julefrokostbord – se mere på opslagstavlen.

November

Den 24. november tager børnehaven og de største vuggestuebørn med bus til Ishøj Teater og ser juleforestillingen “Den store julemandsprøve”. Husk at alle skal være i børnehaven kl. 8.

Masser af gruppe-tid og fokus at lege og arbejde med sproget med sang, læsning, rim og remser.

Oktober

Vi forbereder Halloween – laver Halloween-pynt, bager Halloweenboller til festen den 28. oktober.

Vi bruger en del tid i vores grupper og har haft fokus på temaet krop og bevægelse.

Mandag er sprog-dag, tirsdag er tur-dag, onsdag er rytmik-dag og torsdag er vi i vores aldersopdelte grupper på tværs af stuerne.

September

Høstfest med mad over bål. Vi får besøg af 4H der skal kværne korn til mel og andre sjove ting med os.

August

Udeleg, udeleg udeleg 🙂

Mini-OL med masser af sjove dicipliner – og selfølgelig et brag af en afslutning med diplomer til alle.

Juli

Masser af udeleg – og måske vandpjaskeri hvis sommervejret tillader det 🙂

Udflugter til Solrød Strand og til børnekoncerterne i Folkeparken i Roskilde.

Juni

Den 1. juni fejrer vi Børnehusets Atlantis 2 års fødselsdag som privat børnehus med kaffe, saftevand og fødselsdagskage.

Maj

Masser af udeleg i den skønne friske forårsluft. Vi planter, sår og vander og finder krible-krable-dyr.

April

Forårsfest den 28. april: Traditionen tro tager vi afsked med de børn, der nu starter i SFO og efter sommerferien i skole med et brag af en forårsfest. Se mere på opslagstavlerne, når vi nærmer os.

Marts

Pyjamasfest den 3. marts: Børnehaven holder pyjamas-fest med nattøj, pyjamas-dans og popcorn. Pyjamasfesten afslutter en uge, der kommer til at stå i bamsernes tegn, hvor børnenes yndlingsbamser får lov til at komme med i børnehave og der bliver lavet en masse bamse-aktiviteter.

Teatertur den 4. marts: Der er teatertur for børnehavebørnene og de største vuggestuebørn den 4. marts. Turen går med bus til Ishøj Teater, hvor vi skal se den musikalske forestilling “Byen uden lyde”.

Februar

Fastelavn: Vi fejrer fastelavn mandag den 8. februar, hvor vi slår katten af tønden og spiser fastelavnsboller. Alle børn må meget gerne være udklædte 🙂

Sæt kryds ved den 5. februar, hvor der er fernisering af børnenes flotte kunstværker den 5. februar i kulturhuset. Mere information på opslagstavlerne.

Januar

Vi har “kunstuger” hvor vi laver kunst af alle mulige materialer. Kunstugerne afsluttes med fernisering fredag den 5. februar i kulturhuset i Søndergade, hvor alle børnenes flotte værker vises frem.

December

Vi holder julefest med forældre tirsdag den 8. december. Mere information følger på opslagstavlen i børnehaven.

Oktober

Halloween nærmer sig. Vi laver græskaransigter og en masse andre efterårsaktiviteter. Uge 44 står i uhyggens tegn. Fredag den 30. oktober holder vi Halloween-fest. Vi må godt klæde os ud. Og det må godt være lidt uhyggeligt.

Juni

Den 1. juni har Børnehuset Atlantis 1-års fødselsdag som privat børnehus. Det fejrer vi med kaffe, saftevand og fødselsdagskage.

Maj

4H kommer på besøg og sammen skal vi male mel, valse havregryn og lave gode bosteder til alle krible-krable-dyrene.

Masser af ude-leg i det skønne forårsvejr. Vi planter, sår og vander og har krible-krable-tema.

April

Afslutningsfest: Den 29. april holder vi afslutningsfest for de børn, der skal starte i skole efter sommerferien.

Marts

Teater på Viby Bibliotek: Den 10. marts tager børnegruppe 2 og 3 på Viby Bibliotek og ser teaterforestillingen Den isblå sang. Der er afgang fra børnehaven kl. 8.45.

Teater: Den 17. marts tager alle børnene i Ishøj Teater og ser Pjerrot og Månen. Der er afgang med bus kl. 8.30 fra børnehaven.  Turen finansieres af de penge, som bl.a. blev samlet ind til ferniseringen af børnenes værker før jul. Så tak for alle bidrag 🙂

Februar

Bamseuge i uge 9: Vi tager vores bamser med, synger bamsesange og laver bamselege. Ugen sluttes af med pyjamasfest fredag den 27. februar, hvor det er sovebamserne, der kommer med i børnehave og vi har pyjamas på.

Fastelavnsfest den 13. februar: Børnene holder fastelavnsfest og slår katten af tønde fredag den 13. februar. Kom gerne udklædte.